Over mijzelf

OVER MIJZELF

Mijn achtergrond is SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening). Ik heb enkele jaren in de hulpverlening gewerkt en een jaar gebarentaal gestudeerd. Na een burnout in 2004 heb ik besloten uit de hulpverlening te stappen en kwam er ruimte om mezelf te ontwikkelen op creatief en spiritueel gebied. Ik ben jarenlang gepassioneerd geweest in beeldhouwen met steen, heb hierin ook lesgegeven en er een boek over geschreven. Sinds vele jaren geef ik ook workshops mozaïeken.

In 2010 heb ik een jaaropleiding docent Zhineng Qigong (energiewerk/bewegingsmeditatie) gevolgd, waarna ik gestart ben met het geven van les in Qigong en meditatie (yoga kwam er enkele jaren later steeds meer bij). Vanuit een behoefte aan verdieping van mijn meditatie heb ik hierna in 2010/2011 tien weken doorgebracht in Osho's meditatie resort in India. Hier mediteerde ik vele uren per dag, wat zalig was! In deze tijd is er een wezenlijk stuk in mij veranderd en is meditatie als 'staat van zijn' een deel van me geworden. Mijn spirituele ontwikkeling werd steeds belangrijker, stapels boeken heb ik verslonden! Inmiddels voelt voor mij het ontwikkelen van je bewustzijn als het hoogste doel van het leven. 

Op het gebied van yoga heb ik ervaring met verscheidene yogavormen. In 2014 heb ik de basis opleiding tot docent yin yoga gevolgd. Verder heb ik onder andere een jaartraining therapeutisch dans- & stemexpressie gevolgd en diverse trainingen rondom klank(heling), bewustzijnsontwikkeling, PRI, holistic pulsing, allerlei soorten dans, lichaamswerk, familieopstellingen.

Ik heb allerlei soorten workshops gegeven rondom mantra, klank, dans, stem, yoga en meditatie. Met enorm veel plezier heb ik ook een aantal jaren yoga/meditatie-retraites gegeven in Frankrijk en Spanje. Nu ik sinds 2017 alleenstaand mamma ben (middels een donor), doe ik het wat rustiger aan. In mijn huidige fase staan de retraites en events op hold en richt ik me het meest op het maken van muziek, het prachtige moederschap en het zoveel mogelijk ook gewoon alleen maar zijn en diep ademhalen, liefst in de natuur. Ik kan eindeloos in diepe vrede staren naar wuivende takken, het zonlicht op de bladeren, voelen van het briesje, luisteren naar de vogels... en ben dan zo dankbaar dat ik de vreugde ken van echt aanwezig zijn! 

Mijn andere websites:
www.workshopmozaiek.net
www.j-groeneveld.exto.nl (beeldengalerij)