Over mijzelf

OVER MIJZELF

Mijn achtergrond is SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening). Ik heb enkele jaren in de hulpverlening gewerkt en een jaar gebarentaal gestudeerd. Na een burnout in 2004 heb ik besloten uit de hulpverlening te stappen en kwam er ruimte om mezelf te ontwikkelen op creatief en spiritueel gebied. Ik ben jarenlang gepassioneerd geweest in beeldhouwen met steen, heb hierin ook lesgegeven en er een boek over geschreven. Sinds vele jaren geef ik ook workshops mozaïeken.

In 2010 heb ik een jaaropleiding docent Zhineng Qigong (energiewerk/bewegingsmeditatie) gevolgd, waarna ik gestart ben met het geven van les in Qigong en meditatie (yoga kwam er enkele jaren later steeds meer bij). Vanuit een behoefte aan verdieping van mijn meditatie heb ik hierna in 2010/2011 tien weken doorgebracht in Osho's meditatie resort in India. Hier mediteerde ik vele uren per dag, wat zalig was! In deze tijd is er een wezenlijk stuk in mij veranderd en is meditatie als 'staat van zijn' een deel van me geworden. Mijn spirituele ontwikkeling werd steeds belangrijker, stapels boeken heb ik verslonden! Inmiddels voel ik dat het ontwikkelen van je bewustzijn en daarmee het herinneren wie je ten diepste bent, het hoogste doel van het leven is.

Op het gebied van yoga heb ik ervaring met verscheidene yogavormen. In 2014 heb ik de basis opleiding tot docent yin yoga gevolgd. Verder heb ik onder andere een jaartraining therapeutisch dans- & stemexpressie gevolgd en diverse trainingen rondom klank(heling), bewustzijnsontwikkeling, PRI, holistic pulsing, allerlei soorten dans, lichaamswerk, familieopstellingen.

Met enorm veel plezier heb ik een aantal jaren yoga/meditatie-retraites gegeven in Frankrijk en Spanje. Nu ik sinds 2017 mamma ben (middels een donor), hou ik het op Nederland en dagen/weekenden.

Mijn andere websites:
www.workshopmozaiek.net
www.j-groeneveld.exto.nl (beeldengalerij)